Na contactlegging via de website zal er eerst een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek ingepland worden. Tijdens het kennismakingsgesprek onderzoeken we of er een wederzijdse "klik" is, wat jouw hulpvragen zijn en wat ik daarin zou kunnen betekenen.

Als na het kennismakingsgesprek duidelijk wordt dat je gebruik wilt maken van de diensten die ik te bieden heb, maken we een vervolgafspraak. Bij de start van de hulpverlening, maken we samen een zorgplan en stellen we doelen op waar je mee aan de slag wilt. Ik werk met name vanuit de methodiek "krachtgericht werken". Deze methodiek gaat uit van het principe dat iedereen krachten, kwaliteiten, persoonlijke drijfveren en passies heeft die we gaan inzetten om jouw persoonlijke doelen te bereiken. De doelen bedenk je zelf, maar ik zal hierin meedenken. Het opstellen van een zorgplan zal in 1 of 2 afspraken worden gerealiseerd. 

We maken vervolgens afspraken over de frequentie van onze contacten en hoe we deze afspraken gaan vormgeven. Sommigen mensen vinden het bijvoorbeeld prettig om tijdens de afspraken met name te praten over de dingen die jou zoal bezig houden, anderen vinden het weer fijner om lekker praktisch bezig te zijn. Ik pas me aan bij wat jij nodig hebt.

Tussentijds evalueren we hoe het gaat en/of de doelen bijgesteld moeten worden. De duur van een hulpverleningstraject verschilt per persoon. Sommigen willen een kortdurend traject en anderen zijn gebaat bij een langdurig traject. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw hulpvragen, zelfredzaamheid en psychische problematiek.

Cliënten kunnen zichzelf rechtstreeks aanmelden voor hulp, maar (zorg)instanties kunnen ook verwijzingen doen. 

Financiering van de zorg kan op basis van een WMO beschikking of eigen financiering.